"KÜTÜPHANESİZ OKUL KALMAYACAK PROJESİ" KAPSAMINDA MALATYA'DA KÜTÜPHANE AÇILIŞI YAPILDI  

"KÜTÜPHANESİZ OKUL KALMAYACAK PROJESİ" KAPSAMINDA MALATYA'DA KÜTÜPHANE AÇILIŞI YAPILDI

Millî Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül, "Okullarımızda kütüphaneler, sosyal ve kültürel faaliyetlerin de bir merkezi haline gelmiş olacak. Pek çok etkinliğimiz kütüphanede yapılarak öğrencilerin kitapla olan bağını daha da canlı tutmak için gayretimizi sürdürmüş olacağız." dedi. 

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ve 17 bin okulda 17 bin kütüphane oluşturulmasını hedefleyen "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak Projesi" kapsamında, Malatya'da oluşturulan kütüphanenin açılışı yapıldı. Gül, açılıştaki konuşmasında, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in girişimleri ve talimatları sonucu ülke genelinde kütüphane kurulması için çalışmalar yapıldığını söyledi.
 
Bu kapsamda 15 bin kütüphanenin tamamlandığını dile getiren Gül, "Okumanın, insanları geliştiren, insanların tarihiyle, kültürüyle barışık şekilde yetişmesini sağlayan, gerek akademik gerekse sosyal, kültürel anlamda daha iyi yerlere gelmelerini sağlayan bir unsur olduğuna inanıyoruz. Kütüphanelerimizin oluşturulmasıyla süreç bitmemiş olacak. Okullarımızda kütüphaneler, sosyal ve kültürel faaliyetlerin de bir merkezi haline gelmiş olacak. Pek çok etkinliğimiz kütüphanede yapılarak öğrencilerin kitapla olan bağını daha da canlı tutmak için gayretimizi sürdürmüş olacağız." diye konuştu.
 
Konuşmaların ardından kütüphanenin açılışı gerçekleştirildi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.