BAKAN ÖZER, İSTANBUL EĞİTİM YATIRIMLARI TANITIM TOPLANTISI'NA KATILDI  
BAKAN ÖZER, İSTANBUL EĞİTİM YATIRIMLARI TANITIM TOPLANTISI'NA KATILDI

BAKAN ÖZER, İSTANBUL EĞİTİM YATIRIMLARI TANITIM TOPLANTISI'NA KATILDI

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "2022 yılında İstanbul'daki tüm mesleki eğitimi artık istihdam öncelikli, müfredatı sektörle birlikte önceleyen, meslek öğretmenlerimizin iş başında mesleki gelişimini birlikte dizayn ettiğimiz ama en önemlisi istihdamda öncelik sağladığımız bir eğitim türüne dönüştüreceğiz." dedi.  

Beyoğlu'nda bir otelde düzenlenen "İSO ve İTO ile İstanbul Eğitim Yatırımları Tanıtım Toplantısı"nda konuşan Özer, meslek liselerinin katsayı sorunu yaşadığı dönemde toplumdaki itibarının altüst olduğunu söyledi. Özer, bu nedenle akademik başarısı olan öğrencilerin meslek liselerini tercih etmediğini, bu hasarın onarılması için Bakanlığın son 10 yılın üzerinde çalışmalar yaptığını belirtti.
 
Meslek liselerinde, Türkiye'nin ekonomik kalkınmasında istenilen noktaya ulaşılabilmesi için ihtiyaç duyduğu insan kaynağına sektörün talepleri doğrultusunda ulaşmak için gece gündüz çalışacaklarını kaydeden Özer, şöyle devam etti: "Pazartesi günü Kültür ve Turizm Bakanımızla birlikte İstanbul'daki tüm otellerin insan kaynağı ihtiyacını karşılamak için mesleki eğitim merkezlerini otellere kurma kararı aldık. 2022 yılında İstanbul'daki tüm mesleki eğitimi artık istihdam öncelikli, müfredatı sektörle birlikte önceleyen, meslek öğretmenlerimizin iş başında mesleki gelişimini birlikte dizayn ettiğimiz ama en önemlisi istihdamda öncelik sağladığımız bir eğitim türüne dönüştüreceğiz. Hep birlikte katsayı uygulamasının atığı olan 'Aradığım elemanı bulamıyorum.' retoriğini çöpe atacağız. Artık iş gücü piyasasının talep ettiği elemanları gerek eğitimlerle gerek kısa kurslarla hızlı bir şekilde karşılamak için her zaman hizmetinizde olacağız."
 
Millî Eğitim Bakanlığı olarak yeni dönemde fırsat eşitliğini önemsediklerinin altını çizen Özer, okul öncesinden özel eğitime, ortaöğretimden yükseköğretime ciddi bir okullaşma oranı olduğunu, binaların yapıldığını ve öğretmen sayılarının arttığını söyledi.
 
"İstanbul'un tüm ilçelerine anaokullarını yapalım"
Bakan Özer, 2000'li yıllarda ortaöğretimdeki okullaşma oranı yüzde 44 iken, günümüzde yüzde 88'e ulaştığını aktararak, bu yatırımların kalite odaklı yapıldığını ifade etti. Türkiye'de 3, 4 ve 5 yaş gruplarındaki okullaşma oranlarının artırılması yönünde hedefleri olduğuna dikkati çeken Özer, "2022 yılındaki hedefimiz, yüzde 14 olan 3 yaştaki okullaşma oranını yüzde 50'ye ulaştırmak, 4 yaştaki yüzde 58 okullaşma oranını yüzde 70'e ulaştırmak, 5 yaştaki yüzde 78 olan okullaşma oranını 2022 yılı sonunda yüzde 100'e ulaştırmak. İstanbul'daki hedefi güncelleyelim, 500 olmasın 1000 okul olsun. İstanbul'un tüm ilçelerine anaokulları yapalım." diye konuştu.
 
"500 anaokulu yapmak istiyoruz"
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ise konuşmada, okul yaptırmak için arsa bulma konusunda ilçe ilçe gezip araştırdıklarını, belediye başkanlarının kapısını çaldıklarını söyledi. Neticede 115 arsa bulduklarını ve bu arsalar üzerinde 142 okul ve 11 yurt yapımı için proje hazırladıklarını ifade eden Yerlikaya, bunun şu an toplam ihtiyacın yüzde 50'si olduğunu kaydetti. Yerlikaya, "500 anaokulu yapmak istiyoruz. Bu noktada İSO ve İTO başkanlarımızla beraber biz kapı kapı gezeceğiz. Meramımızı en güzel şekilde anlatacağız. Üretimden önce eğitim ve istihdamla ilgili 236 mesleki teknik Anadolu lisemizden 92'sinde İstanbul tarih yazıyor. Artık 255 bin mesleki teknik Anadolu lisesinde okuyan gençlerimiz, Sanayi Odamız ve Ticaret Odamız bizim yanımızda. Hangi ustanın, hangi işletmenin yanında kalfa olacak, ahilik ne demek yani gerçek hayatı, para kazanmanın adabını öğrenmeyle ilgili sizler elinizi taşın altına koymuşsunuz." ifadelerini kullandı.
 
"640 bin üyemizi çocuklarımız için anaokulları yapmaya davet ediyoruz"
İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, eğitimin olduğu her yerde İTO olarak her zaman bulunacaklarını ve tüm güçleriyle destek olacaklarını belirterek, yeni anaokulları inşa edilmesi projesini, iş dünyasının içinden çıktığı topluma ve İstanbul'a karşı vefa borcunu ödeyeceği bir fırsat olarak gördüklerini söyledi.
 
"Okul öncesi eğitimi yaygınlaştırmak için Bakanlığımızın yanındayız"
İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan da kaliteli bir okul öncesi eğitimin, çocukların gelecekteki başarısını sağlamak için yapılabilecek en iyi yatırımlardan biri olduğunu belirterek, "Okul öncesi eğitim, ilk ve orta eğitimin, mesleki eğitimin ve üniversite eğitiminin istenen başarıya ulaşabilmesi için hayati önem taşımakta ve aslında tüm bu eğitimlerin temelini oluşturmaktadır. İş dünyasının katkıları ile İstanbul'da 500 adet yeni anaokulu kurulması amaçlanıyor." diye konuştu.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.