ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İLE MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ ÖĞRENCİLERİNİN DESTEKLENMESİ İÇİN İŞBİRLİĞİ  
ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İLE MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ ÖĞRENCİLERİNİN DESTEKLENMESİ İÇİN İŞBİRLİĞİ

ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İLE MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ ÖĞRENCİLERİNİN DESTEKLENMESİ İÇİN İŞBİRLİĞİ

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'i ziyaretinde mesleki eğitim merkezlerini güçlendirmek için çok önemli adımlar attıklarını belirtti.

Bakan Özer, burada mesleki eğitim merkezi öğrencilerinin desteklenmesi için düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Bakanlık olarak nitelikli eleman yetiştirmek ve gençlerin meslek sahibi olması için atılan adımların meyvelerini toplamaya başladıklarını aktardı.
 
Mesleki eğitim merkezindeki öğrencilerin desteklenmesi amacıyla ilk olarak Bursa Büyükşehir Belediyesi ile protokol yaptıklarını hatırlatan Özer, "Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen de Erzurum'da hiçbir sınırlama olmaksızın mesleki eğitim merkezine kayıt yaptıran gençlere ayda 500 lira burs vermeyi taahhüt etti. Böylece Erzurum'da mesleki eğitim merkezine kayıt yaptıran 5 bin genç var ve aylık 1700 lira destek veriliyordu. Şimdi kayıt yaptıranlar belediyenin katkısıyla 2 bin 200 lira alacak. Erzurum'da mesleki eğitimin güçlenmesi adına önemli bir adım ve bu konuda Mehmet Sekmen'e teşekkür ediyorum." dedi.
 
Türkiye'de mesleki eğitim merkezlerine katılımların da artığını anlatan Özer, şöyle konuştu:
 
"Bugün mesleki eğitim merkezleriyle ilgili iş birliği protokolü imzalayacağız. Mesleki eğitim merkezlerini güçlendirmek için çok önemli adımlar atıyoruz. İlk olarak Bursa Büyükşehir Belediyemiz ile bir protokol yaptık ve başkanımız ayda 300 lira burs vermeyi taahhüt etti. Gaziantep Şahinbey ilçe başkanımız da hiçbir sınırlama olmaksızın Şahinbey ilçesinde kayıt yaptırana ayda 500 lira 12 ay boyunca bursu taahhüt etti. Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız da tüm ilçe merkezleri dâhil, mesleki eğitime kayıt yaptıran 5 bin öğrenciye ayda 300 lira burs vermeyi kabul etti. Erzurum'da normalde protokol için gelmemiştik, il değerlendirme toplantısı ve köy yaşam merkezi açılışı için gelmiştik ancak bugün, her zaman Erzurum'da eğitimin gönüllü bir paydaşı olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen de 'Bu sürecin parçası olayım.' diyerek önemli katkıda bulundu."
 
Sekmen ise Millî Eğitim Bakanlığının başlattığı çalışmalara sonuna kadar destek vereceklerini söyledi.
 
Konuşmaların ardından protokol sözleşmesi imzalandı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.