"BELİRLİ GÜN VE HAFTALAR" ÇİZELGESİ GÜNCELLENDİ  

"BELİRLİ GÜN VE HAFTALAR" ÇİZELGESİ GÜNCELLENDİ

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, İklim Değişikliği Eylem Planı doğrultusunda "Belirli Gün ve Haftalar Çizelgesi"ne çevre duyarlılığının artırılması için "Uluslararası Temiz Hava Günü (7 Eylül)" ile "Dünya Su Günü (22 Mart)" eklendi.
 
Öte yandan haziranın ikinci haftasındaki Çevre Koruma Haftası'nın içeriği zenginleştirilerek "Çevre ve İklim Değişikliği Haftası" olarak güncellendi.
 
Bakanlık, yeni düzenleme ile öğrencilerin çevre bilinci, sıfır atık, döngüsel ekonomi, sürdürülebilirlik, iklim değişikliği ile mücadele ve uyum konularında bilinçlendirilmesini amaçlıyor.
 
Siberay Kulübü ile siber zorbalık farkındalığı artırılacak
Öte yandan Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ile faaliyetler gerçekleştirmek üzere teknoloji bağımlılığının ve siber zorbalığın önüne geçmek güvenli ve bilinçli internet kullanımını sağlamak amacıyla öğrenci kulüpleri çizelgesine "Siberay Kulübü" eklendi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.