BAKAN ÖZER, HUTBE OKUMA YARIŞMASI TÜRKİYE FİNALİ'NDE GENÇ HATİPLERLE BİR ARAYA GELDİ  
BAKAN ÖZER, HUTBE OKUMA YARIŞMASI TÜRKİYE FİNALİ'NDE GENÇ HATİPLERLE BİR ARAYA GELDİ

BAKAN ÖZER, HUTBE OKUMA YARIŞMASI TÜRKİYE FİNALİ'NDE GENÇ HATİPLERLE BİR ARAYA GELDİ

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri arasında düzenlenen Genç Hatipler Hutbe Okuma Yarışması Türkiye Finali, Ayasofya Camisi'nde yapıldı. 

Genç Hatipler Hutbe Okuma Yarışması Finali, Ayasofya Camisi'nde Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in katılımıyla yapıldı.
 
Bakan Mahmut Özer, törende yaptığı konuşmada Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün yıllardan beri çocukları hayırda, Kur'an okumada, hafızlıkta, ezan okumada ve hutbe irat etmede, iyilikte yarıştırmada çok önemli bir mesafe katettiğini söyledi. Tüm illerdeki imam hatip okullarındaki öğrencilerin büyük bir başarıyla sürece katıldığını dile getiren Özer, sadece derece alanları değil, sürece katılıp katkı veren öğrencileri ve öğretmenlerini de kutladı. 
 
Konuşmasında 27 Mayıs 1960 darbesine de değinen Özer, "Allah'a şükür tüm darbelere rağmen ülkemiz medeniyet çizgisinden ayrılmadan, değerleriyle barışık şekilde tekrar tekrar dirilerek yoluna devam edebildi. 1960 darbesinin en büyük mağdurlarından birisi de Eğitim Bakanı'mız rahmetli Tevfik İleri. İmam hatiplerin kurulmasında, yeşermesinde, çoğalmasında çok büyük emeği var." diye konuştu.
 
Özer, sadece imam hatiplerde değil, tüm okullarda bu toprakların değerleriyle bütünleşip devletini ve milletini seven, sayan, toplumunun değerlerini içselleştiren güzel bir gençliğin geldiğini vurgulayarak, o gençliğin en güzel örneklerinin burada ve diğer okullarda olduğunu dile getirdi.
 
Özer, başarılar dilediği öğrencilerin ülkenin daha güçlü olması ve müreffeh bir toplum olunması için önemli işlevlerinin bulunduğunu kaydetti.
 
Yarışmanın birincisi Kocaeli'den
Ülke genelinde yapılan yarışmada bölge birincisi seçilen 10 öğrenci, Türkiye finaline katıldı. Finalde jüri karşısında hutbe okuyarak yarışan öğrencilerden Kocaeli İzmit Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Sefa Bülbül, Türkiye birincisi oldu.
 
Yarışmada Ankara Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mustafa Nureddin Arslan ikinci, İstanbul Merkezefendi Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mustafa Yavuz Kavzan da üçüncülüğe layık görüldü.
 
Bakan Özer, dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.
 
Programda Bakan Özer'e Millî Eğitim Bakan Yardımcıları Nazif Yılmaz, Sadri Şensoy ile Din Öğretimi Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül de eşlik etti.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.