ATIK KUMAŞLAR OYUNCAKLARA, KOSTÜMLERE, SÜS EŞYALARINA DÖNÜŞÜYOR  
ATIK KUMAŞLAR OYUNCAKLARA, KOSTÜMLERE, SÜS EŞYALARINA DÖNÜŞÜYOR

ATIK KUMAŞLAR OYUNCAKLARA, KOSTÜMLERE, SÜS EŞYALARINA DÖNÜŞÜYOR

Osmaniye'de lise öğrencileri, "Paylaşmak Mutluluktur" diyerek yola çıktıkları projede, topladıkları atık kumaş ve malzemeleri okulun atölyesinde oyuncak ve hediyelik eşyalara dönüştürüyor. Ortaya çıkan ürünler, evde eğitim gören öğrenciler ile kardeş köy okullarındaki çocuklara hediye ediliyor.   

Kadirli Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, "Paylaşmak Mutluluktur Projesi" kapsamında atık kumaş ve materyallerle üretim yaparak hem el becerilerini geliştiriyor, hem atıkları geri dönüşüme kazandırıyor hem de ortaya koydukları süs eşyası, oyuncak, çanta, kostüm, biblo gibi eşyaları ilçede eğitim gören arkadaşlarına hediye ederek onları mutlu ediyor. 
 
Öğrenciler; proje kapsamında evlerde atıl durumda olan kumaş, kullanılabilecek eşya ve topladıkları malzemeleri atölyeye getiriyor. Sonraki süreçte bu atıklar; öğrencilerin elinde çanta, kostüm, oyuncak ve hediyelik eşyalara dönüşüyor. 
 
Yapılan bu ürünler, evde eğitim gören bireylere veya seçilen kardeş köy okullarındaki öğrencilere hediye ediliyor. 
 
Arkadaşlarını sevindirmenin kendilerini çok mutlu ettiğini ifade eden öğrenciler, geri dönüşümle doğaya faydalı oldukları için de ayrıca gurur duyduklarını belirtiyor.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.